Romet Smyk 4 - projekt dla córki - szukam pomysłu |
Autor |
Wiadomość |
przeMEK_krk
Rower: Romet smyk 4
|
Wysłany: 2016-09-14, 23:29 Romet Smyk 4 - projekt dla córki - szukam pomysłu
|
|
|
Czołem,
Potrzebuje pomocy bo sobie ból głowy zrobiłem.
Moja córka Danusia ma 3 lata. Postanowiłem kupić dla niej pierwszy prawdziwy rower z pedałami. Grzebiąc w internecie 3 dni temu wpadłem na projekt Reksio Zły. 2 dni temu przypomniałem sobie, ze kiedyś był taki fajny rower kiedy byłem mały. Wczoraj kupiłem Rometa Smyka 4 w stanie idealnym. Myślałem ze pomysł na przeróbkę przyjdzie sam..ale nie przyszedł. Jestem miłośnikiem klasycznej motoryzacji i pomysły na moje auta przychodziły w pół godziny. Utknąłem na tym rowerze. Czy możecie proszę zasugerować mi jakaś koncepcje? Myślałem o kolorze pastelowym, białe opony, brązowe siodełko i chwytaki, biała kierownica...ale te białe błotniki z miękkiego plastiku, z którymi nie bardzo wiem co zrobić.
Dzięki z góry za sugestie. |
|
|
|
 |
przeMEK_krk
|
Wysłany: 2016-09-15, 08:30
|
|
|
a oto i zdjecie rowerka:
 |
|
|
|
 |
mav

Rower: Man TT, Deuce Dyno
Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 18 Lip 2011 Posty: 236 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2016-09-15, 08:37
|
|
|
Szczerze mówiąc ja bym nic nie zmieniał - kolorystycznie jest spoko, akurat dla dziewczynki. Niech pojeździ na tym co jest.
A te plany, czy to na pewno ma być rowerek dla dziecka a nie dla Ciebie ? ;)
Bo podejrzewam że 3 letnia córa nie ma tak sprecyzowanych wymagań (białe opony brązowe siodło i kierownica na biało).
Mówię to z perspektywy ojca który odnowił 40 letnie ZZR Pinio na klasycznego malutkiego cruzera i spotkał się z oporem 6 letniego syna który na tą chwile nie chce jeździć na rowerze :( |
|
|
|
 |
przeMEK_krk
|
Wysłany: 2016-09-15, 13:29
|
|
|
Mav, dzieki za opinie. Corka suszy mi glowe o prawdziwy rower z pedelami od kilku tygodni, wiec chec jest po 2 stronach. Corka najpewniej ma mniej sprecyzowane potrzeby wizualne niz tato, sluszna uwaga
Utrzymanie rowerka w stanie oryginalnym to zawsze dobry pomysl. Szczegolnie biorac pod uwage jego stan - to wartosc dla kolekcjonerow. Zastanawiam sie czy troche "uwspolczesniona" ze smakiem wersja nie bylaby bardziej atrakcyjna dla malego brzdaca...no i jeszcze poczucie ze tato sie postaral |
|
|
|
 |
sasza

Rower: zielony toczek
Pomógł: 3 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 587 Skąd: Trzebnica / Wrocław
|
|
|
|
 |
Ricardo007
Rower: Ricardo007
|
Wysłany: 2018-12-18, 08:08
|
|
|